ÇASGED 2.AİLE EĞİTİM PROGRAMI


ÇASGED-Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü ailesi olarak her yıl düzenlediğimiz Aile Eğitim Programı çerçevesinde bu sene Çan Bardakçılar Kazdağı Termal Otel’de bir araya geldik. 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında 3 gün iki gece olarak gerçekleştirilen programa Çanakkale merkez ve ilçelerinden üye ve gönüllülerimiz katıldı.

NEDEN ‘AİLE EĞİTİM PROGRAMI’ DÜZENLİYORUZ?

Dostluk, kardeşlik, arkadaşlık, samimiyet, sohbet ve muhabbet insanlara ilaç gibi, iksir gibi faydalı… Bu devirde bu ilaçları bulmak pek kolay da olmuyor.

Elhamdülillah ki sevgili kardeşlerimiz, samimi bir dostluk camiamız, feyizli ve mübarek bir yolumuz var, Allah’a ne kadar şükretsek az gelir!

Günlük, hızlı hayatın ve sıkı çalışmaların yorgunluk ve stresini atmak ve faydalı bazı görüşmeler yapmak için zaman zaman, dinlendirici, huzurlu, temiz havalı, sakin, sevimli yerlerde toplantılar tertip etmemiz de çok güzel oluyor. Aile boyu tatil ve eğitim kamplarımız artık yurt içi ve yurt dışında âdet ve gelenek haline geldi. 

Kâh deniz sahili, kâh dağ tepesi, kâh orman içi, kâh göl kenarı, kâh pınar başı derken hem Allah’ın bize bahşettiği sonsuz güzellikleri temaşa etmek, hem sayısız nimetleriyle mütenaim olmak; hem dinlenmek, hem çoluk çocuğu yurdun en şahâne yerlerinde gezdirmek; hem ev hanımlarına, çalışan kadınlara rahat rahat nefes aldırmak, hem aileleri birbirleriyle tanıştırmak, ahbaplıkları pekiştirmek; hem beyleri birbirleriyle buluşturmak, konuşturmak, memleket meseleleri üzerinde düşündürmek, hayırlı işlerde iş birliğine yöneltmek; hem çocukların görgü ve bilgilerini arttırmak, sosyal ve kültürel eğitim seviyelerini yükseltmek gibi pek çok amaç ve faydayı, sonuç ve meyveyi devşiriyoruz bu güzel programlarda.

Prof.Dr.Mahmud Es’ad COŞAN Hocaefendi (R.Aleyh)

 

Cuma günü Cuma namazının ardından otele girişlerin başladığı programın açılışı aynı gün saat 20:30’da yapıldı. Program, İlker Demir tarafından okunan Kur’an tilaveti ile başladı. Çasged Kulübü adına açılış konuşmasını Serdar Bal yaptı. Bu sene ikincisi düzenlenen Aile Eğitim Programının Çanakkale’miz ve aileler açısından önemine işaret ettiği konuşmasında, yavrularımız ve gelecek nesiller için aileler arası iletişimin önemi ve ekip olarak birlikte çalışmanın ilimize sağlayacağı yararları örneklerle işlediği kısa konuşmasının ardından açılış programı sona erdi.

Katılımcıların zamanlarını serbestçe geçirmelerine ve dinlenmelerine yönelik bolca zaman ayrılan programın cumartesi gününe topluca kılınan sabah namazı ve dua programının ardından yapılan doğa yürüyüşü ile başlandı. Deredeki su sesi ile birlikte dağların yamaçlarındaki çeşit çeşit ağaçların arasında, bol oksijenli ortamda yapılan doğa yürüyüşü ile güne iyi bir başlangıç yapıldı.

Saat 11:30’da bayanlara özel oturumda Eğitimci Büşra Özkul’un sunumuyla ‘Yolumuzda Hizmet Anlayışı ve Bağlılık Kriterleri’ konulu seminer çok verimli geçti.

Saatler 15:30’u gösterdiğinde ise Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu dönem başkanı eğitimci, ilahiyatçı Abdurrahman Katlan beyin semineri ise dolu dolu geçti. El-Muslih temasına bağlı olarak ‘Geçmişten Günümüze Yolumuz ve El-Muslih’ konulu seminerde ise Katlan, varlık aleminin mükemmelliğine işaret ettiği konuşmasında zerreden-kürreye, kürreden-zerreye tüm varlık aleminin sahibinin kurduğu mükemmel sistem ile birlikte ‘insan’ın insan-ı kamil olma yolundaki serüvenini gözler önüne serdi. Peygamberlerin tevhid mücadelesi ve ‘muslih’ olmadaki rollerine işaret ettiği konuşmasını birey olarak ve toplum halinde yaşayan bizlerin sosyal olarak sorumluluklarımıza değinerek konuşmasını sonlandırdı.

Gün içindeki seminerler akşam 20:30’da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi sayın Yard.Doc.Dr.Gürkan Ergen beyin ‘Ailede Sevgi Eğitimi’ konulu sunumuyla sona erdi. Ergen’in sevgi ve sevme, her şeye rağmen sevebilme üzerine yoğunlaştığı konuşmasında sevgi ile aile ve nihayetinde toplumda oluşacak gelişimin etkisinin önemine değindi.

Pazar günü yine topluca sabah namazının kılınması ve dua programının ardından yine doğa yürüyüşü ile güne merhaba denildi.

Pazar günü tek seminer vardı. Zinde Sosyal Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi sayın Süleyman Yorulmaz beyin sunumuyla ‘Salihten Muslihe Geçişte Mersus Kardeşliği’ konulu seminer dinleyicilerin idrakine sunuldu. Konuşmasında doğada ve toplumda bozulan dengenin tekrar tesisi için gerekli adımların neler olacağına değindiği konuşmasında

Program, seminer aralarında kaçamaklarla şifalı termal havuz keyfi ile beraber sauna ve hamam keyfi; Ziraat Mühendisi Rasim Koç ve Orman Mühendisi Ali Gür eşliğinde ve adeta bitkilerin dile geldiği anlatımlarıyla gerçekleştirilen dere kenarındaki doğa yürüyüşleri.. Ailece yapılan yürüyüşler; yeni tanışanların bile adeta kırk yıllık dost olup bitmeyen muhabbetleri ve bu muhabbet eşliğinde içilen çaylar… ve kardeşlik namına daha nice güzellikleriyle hoş bir anı olarak hatıralarda kaldı.

Pazar günü yenilen öğle yemeğinin ardından aile fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

Hayatın koşuşturmasından koştura koştura geldiğimiz programın ağzımızda ve yüreğimizde bıraktığı güzelliği ve lezzeti yudumlamaya çalışırken tekrar hayatın meşgalesine doğru istemeye istemeye de olsa katılımcı kardeşlerimiz otelden ayrılırken gelecek seneyi temennileriyle birlikte dillendirmeye çoktan başlamışlardı bile.

Bu güzelliklerin yaşanmasına vesile olan tüm dostlarımıza teşekkür eder, böyle büyük ve güzel bir aile nasibettiği için Rabbimize sonsuz hamd-ü sena ederiz.

Ayrıca programa destek veren sivil toplum kuruluşlarının (Çanakkale Şüheda Hanımlar Derneği, BİÇGED -Bayramiç İlim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü ile Ahmetçe Gençlik ve Spor Kulübü) yönetim kurulları ile üye ve gönüllülerine de ayrıca teşekkür ederiz.

Gelecek senelerde daha nice güzelliklerle buluşmak dileğiyle…

(*): “El-Muslih”, Efendimiz (sav)’in bir sıfatııdr ki ‘Islah eden’ anlamındadır. Son Peygamber Platformu tarafından Efendimiz (sav)’in doğum gününün kutlandığı Rabiülevvel ayının 12’sinde belirlenen ‘El-Muslih’ tema ile Efendimiz (sav) anlamaya çalışılmış ve bunun tüm seneye yayılması kararlaştırılmış idi.